A+ R A-

Мисия Мария

Е-мейл Печат ПДФ

На 27.08.2014 г. Управителният съвет на Фондация "Зелена улица" взе решение да открие дарителска кампания в подкрепа на Мария Ваклинова.

Мария Ваклинова е член на Управителния съвет на Фондация „Зелена улица" от нейното създаване. Подпомага дейността на Фондацията и като арт мениджър на проекти в областта на изкуството.

 

На 19 август 2014 г. Мария Ваклинова пострада изключително тежко след пропадане на асансьор от 9-ия етаж.

Мария, Мими, Марджи, Марчето – за нас тя е обич, добрина, щедрост, дар в живота ни. Благодарни сме, че я имаме и че е жива.

Мария пострада много тежко, няколко дни беше между живота и смъртта. Имаше счупени ребра, разкъсвания на бял дроб, черен дроб, черва, лицево-черепна травма, счупени прешлени и пета. В първите дни претърпя няколко тежки животоспасяващи операции. Гръбнакът й беше укрепен с титаниеви импланти, поставен е имлант на петата й.

Нейното възстановяване ще продължи дълго, не знаем колко дълго. Знаем, че в следващите месеци няма да може да работи. Животът обаче продължава – Мария и двамата й сина (3-ти клас и 8-ми клас) живеят под наем, трябва да плащат режийни, храна, транспорт... Отделно от това ще са нужни средства за рехабилитация.

За целите на дарителската кампания Фондацията предоставя сметка, по която да бъдат привличани дарения. Никаква част от дарените средства няма да бъдат удържани, освен за покриване на банковите такси. На дарителите ще бъдат издадени сертификати за направените дарения и ще бъдат сключени договори за дарение.

Набраните средства ще бъдат докладвани на Мария Ваклинова – лично, чрез брат й Владимир Ваклинов или майка й Бойка Сичанова в началото на всеки месец и/или при постъпването на сума над 1000 лева. Средствата ще бъдат предавани на Мария Ваклинова в брой срещу писмен документ или ще бъдат превеждани в лична сметка. Средствата ще бъдат използвани съгласно волята на дарителите - за лечение, медикаменти и рехабилитация, за издръжка и посрещане на нуждите на Мария и синовете й.

Фондация „Зелена улица" ще предприеме различни инициативи в подкрепа на дарителската кампания.

Банкова сметка

IBAN:    BG48UBBS80021046618530
SWIFT CODE:     UBBSBGSF
Банка / клон:   ОББ, клон Люлин
Име:     Фондация „Зелена улица“
Основание:       Мария Ваклинова